Puzles Infantils

Els puzles sorgeixen entorn el 1767 de la mà del cartògraf britànic John Spilsbury, que el va idear, no com un joc d’entreteniment, sinó com un element didàctic i pedagògic per ensenyar la geografia d’una manera divertida. Va dibuixar en una fusta el mapa d’Europa i va retallar els diferents països, de manera que els alumnes haguessin de completar la figura.

El seu enginy, entretingut i senzill, es va convertir en una moda i només en dos anys Spilsbury ja havia posat a la venda els puzles amb les temàtiques que va creure que els pares de l’alta societat anglesa preferirien: el món, els quatre continents (encara no es coneixia Oceania), Anglaterra, Gal·les, Irlanda i Escòcia. A poc a poc la temàtica es va anar diversificant i també s’utilitzaven per ensenyar taules matemàtiques, genealogies o escenes de la Bíblia. El primer nom que va rebre va ser el de Disseccions, evolucionant en el temps fins a l’actual puzle.

Consisteix en fer encaixar les diferents peces d’una imatge, generalment començant per seleccionar les peces del contorn, és a dir, les que tenen un lateral pla (o dos laterals per a les cantonades), de manera que un cop definit el marc sigui més senzill completar el puzle de manera ordenada i divertida.